Linköping och Malmö 28/2 och 1/3

 

På fredag kommer Handen på Hjärtat tour med Asta Kask och Stilett till Linköping och The Crypt! På lördag kommer vi till Malmö och KB. Väl mött där!

2014-02-28 Linköping, The Crypt (Asta Kask + Stilett + Rövsvett)

Biljetter: Pitcher´s: https://www.facebook.com/PitchersLinkoping

Info: https://www.facebook.com/events/609686385746799/

Kl. 19.00 Förköp:190kr Vid dörren 230kr Ålder: 18 år Adress: Ågatan 57, Linköping

2014-03-01 Malmö, KB (Asta Kask + Stilett + Sista sekunden)

Biljetter: http://www.eventim.se/biljetter.html?fun=evdetail&affiliate=ELB&doc=evdetailb&key=1100642$3529747

Info: http://kulturbolaget.se/konserter/2013/asta-kask/

Kl. 20:00 Förköp: 200 kr Ålder: 13-årsgräns Adress: Bergsgatan 18, Malmö

Recension, Corren:

Lång väntan gav punkig utdelning

Doom är förmodligen, efter Cloetta Center, den mest o-punkiga konsertlokalen som Linköping kan presentera. Lägg därtill att det är en bit från slutsålt, och du står med smått taskiga förutsättningar för en lyckad kväll.

 

 

KONSERT

CCCC

Asta Kask

Förband: Rövsvett, Stilett

L’Orient, Linköping, 28/2

Och inledande bandet Rövsvett kämpar på i uppförsbacke. Efter en alldeles för brötig inledning repar de sig något, men det räcker inte för att det bestående minnet ska bli annat än en lätt ödslighet.

Efter en omotiverat lång paus är det dags för Stilett på scen. Det är en sorts allstar-band med medlemmar från diverse punkkonstellationer. Publiken har nu strömmat till bra, och bandet känns betydligt piggare och blandar ren frenesi och den bästa sortens melodiösa punk. Till det kommer spridda doser vemod, vilket resulterar i en riktigt intressant blandning. Stilett får också till feststämning framför scenen med ”Spliff & Red Stripe” och en frustande cover på svenska på The Clashs ”Career Opportunities”.

Asta Kasks framträdande föregås även det av ett väl långt uppehåll. Klockan har dessutom hunnit bli halv ett och det syns många gäspningar bland den väntande publiken. Men från ingenstans uppenbarade sig mängder av energi så snart som Asta Kask gick upp på scen. De kastar sig in i ”Lasse Lasse liten” och det finns verkligen ingenting som skvallrar om att bandet böjar bli till åren. Publiken kör igång en våldsam moshpit som varar i stort sett hela konserten.

Asta Kask verkar ha kul på scen och kör igenom de flesta av sina hits. ”En annan väg” står ut och visar på en musikalisk bredd hos bandet. Semiballaden ”Psykopaten” blir en välbehövlig paus för både band och publik innan tempot ökas igen till finalen. Och även om det blev en sen kväll med lång väntan, var det säkerligen många ömma revben och blåmärken som på lördagsförmiddagen vittnade om att Asta Kask lyckades med att skapa en synnerligen lyckad fredagskväll.

 

 

http://www.corren.se/kultur/konsert/artikel.aspx?articleId=6766224