Göteborg 7/3 Örebro 8/3

 


1535390 10152074678139051 2121043585 nAsta Kask och fenomenala Stilett drar vidare genom landet på Handen På Hjärtat Tour. Missa inte detta!

2014-03-07 Göteborg, Asta Kask + Stilett

Venue: Sticky Fingers, Top Floor.
Tid: 20:00
Pris: 170 kr

BILJETTLÄNK>>

2014-03-08 Örebro, Asta Kask + The Sigourney Weavers + Tiger Bell

Stilett är inte med här men ersätts av Sigourney Weavers

Venue: Nivå, Millencolin Music Prize
Tid: 21:00
Pris: 190 kr

BILJETTLÄNK>>

Recension Örebro Slavestate.se:

Under sin "Handen på hjärtat"-tour 2014 gör punkikonerna Asta Kask halt i Örebro för att med nytt album, nytt material och nygammal spelglädje förgylla Millencolin Music Prize 2014.

Med en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1978, minus fem-sex år i slutet av 80- och början av 90-talet då bandet var "splittrat", finns det en ansenlig mängd örhängen att klä ett framträdande med.Övergången från den obligatoriska inledningen med musikstycket "Also sprach Zarathustrai" från filmen "2001 – Ett rymdäventyr" till det ivriga trumintrot i "Lasse Lasse liten" späder på de redan höga förväntningar den månghövdade publiken byggt upp.

 

 

Det blir samtidigt den trampolin med vilken Micke Blomqvist (sång/gitarr), Bonni Pontén (sång/gitarr), Magnus "Ernie" Hörnell (bas/sång) och David "Dadde" Stark (trummor/sång) tar fart för att handlöst kasta sig in i en fartfylld odyssé av d-takt, klassiska två-ackordsriff, stämningshöjande allsångsrefränger och slagkraftiga melodislingor. Trots att åtminstone tre av Asta Kasks fyra medlemmar nått den hedervärda medelåldern visas inga som helst tendenser till orkeslös gubbighet eller ens antydan till bristande entusiasm.

 

Ernie har uppenbarligen till fullo återhämtat sig från den lymfkörtelcancer han drabbades av för några år sedan. Nu är han i sitt esse och har till synes massor av energi i kroppen. Publikkontakten och responsen från åhörarna är ett återkommande kännetecken för hur en konsert med Asta Kask gestaltar sig. Bonni sköter inte bara merparten av sången utan även det mesta av mellansnacket, i båda fallen på ett vitalt, humoristiskt och uteslutande oklanderligt sätt.

Det är i stort sett bara Dadde som sitter när resten av bandet hoppar och studsar omkring på scenen i viss konkurens med den kokande kittel av fans framför scenen som gör vad den kan för att alstra så mycket värme det går i lokalen. Det är trångt, det är mosh, det är svettigt och vilt framför scenen samtidigt som en och annan crowdsurfar.

Asta Kask, som är klädda i sin uniform bestående av kortärmad, arméliknande skjorta och röda byxor, har en buffé av både äldre och nyare material på repertoaren. "Världens räddaste land", "En annan väg", "Sista brevet", "Död åt er alla", "Fredagsmys" och "Tack för allt" är hämtade från fjolårets album "Handen på hjärtat". Besvikelsen vore monumental om det inte serverades ett antal klassiker av modell äldre under kvällen. Inte heller på den fronten gör Mariestad/Töreboda/Stockholms-borna någon besviken.

Finns det något att anmärka på är det den tendens till upprepning som infinner sig efter mer än en timmes spisande av Asta Kasks trallpunk. Men när Asta Kask bjuder upp till dans tackar man inte nej utan gör sitt yttersta för att hänga med i de yviga och fartfyllda svängarna. Med avslutande "Ringhals brinner" och "Välkommen hem" tar punkfarbröderna efter närmare 70 minuters intensivt showande avsked och tackar för sig.

Lars Ekenryd, slavestate.se