Asta Kask Lager finns nu att köpa

astaöl 500pxb

 

NU kan du beställa Asta Kask Lager med beställningsnummer 8230603 till ditt lokala systembolag. Priset ligger på kr.25.50 för 33 cl. flaska. Alkoholhalten är 5%. Ölen går tyvärr bara att beställa lådvis.

”Det är en maltig jävel med skönt humlebett.”, säger Love, en av de inblandade i bryggeriet Jemtehed & Brande i Östersund som Asta Kask samarbetat med för att göra Asta Kask Lager. Love, Fredrik, Jesper & Jesper har tillsammans med Asta Kask jobbat fram en lager som inte skall vara svår att dricka, men ha attityd. I detta fall i formen av humlighet och beska. Eller som Love säger ”En hinkarbärs med karaktär helt enkelt.”

Den innehåller Prima pilsner, Wienermalt och tysk ädelhumle som ger en lätt örtig karaktär och en ren beska. Asta Kask Lager bryggs enligt tysk bryggteknik med stegmäskning för rätt balans av all härlighet.

Jemtehed & Brande är i grunden två gamla polare som startade upp en avancerad hobby som spårat ur fullständigt och tar all vår tid i anspråk och som sedan 2019 har en bryggvolym på 2000 liter per bryggning. Tankarna står aldrig tomma. Bryggaren spelar bastuba och gillar musik att marschera till. De andra två delägarna, som startade bryggeriet, är avdankade punkare där den ena har reumatism och bara lyssnar på grekisk folkmusik och den andre är mångsysslare och tandlös

Vi rekommenderar att ölen avnjuts kall, med lämplig astalåt påslagen för bästa njutning. Skål!